• nl
  • en
Partners in de buurt

Stadsdeel Centrum | Project 1012

De gemeente Amsterdam heeft ons op weg geholpen met advies en subsidie... meer

Kapitein Zeppos

Het muziek cafe restaurant in Amsterdam waar je kunt lunchen, dineren en luisteren naar de leukste live muziek in Claires Ballroom... meer

Reederij Kooij

Ontdek Amsterdam vanaf het water. In een rondvaartboot vaart u door de prachtige Amsterdamse grachten en langs de mooiste bezienswaardigheden die Amsterdam te bieden heeft.... meer

Tike Design Footstools

Tike Design ontwerpt footstools die het begrip meubel overstijgen. Want Tike ontwerpt ze met het idee, dat een footstool meer kan zijn dan een simpele lage bank op pootjes. Een footstool is dan ook een weerslag van haar levenservaring, dromen en verlangens. Daarom zijn haar footstools net zo eigenzinnig als Tike zelf, want ze hebben elk hun eigen verhaal. Een verhaal, dat fascinerend is als een kunstwerk.

De Tike Footstools zijn in eigen atelier ontworpen en vervaardigd.

Bij elk ontwerp laat zij zich inspireren door stofferingmateriaal, dat ze overal vandaan haalt. Fluoresceerde plastics, meegenomen vanuit Amerika, afgewerkt met raffia franje uit Londen. De kekke pootjes ontdekte zij in Italië. Zo ontstond een eigentijdse bank met een spannende uitstraling. Zij bedenkt veelal banken, die het technisch onmogelijke benaderen. Ze houdt van die uitdaging. Experimenteert net zolang als nodig is. Naast het vormgeven van haar eigen ideeën werkt Tike ook graag die van anderen uit.

Tike Footstools zijn uitgevoerd in skai, leer, zijde, wol, fluweel. Enkele zijn met plastic hoezen afgewerkt. Eronder poten van allerlei herkomst: van koeienbot, beukenstam tot metaal.

Elk ontwerp is een unicum, heeft een eigen sfeer.

 

Tike Design

Grimburgwal 15
1012 GA Amsterdam
tel. 020 428 85 10
mobiel: 06 5166 9377

e-mail: tikedesign@gmail.com
www.tikedesign.com

open:
vrijdag van 11.00 – 18.00 uur
zaterdag van 11.00 – 17.00 uur
(bij afwezigheid ben ik altijd te bereiken op mijn atelier 06-51669377)

 

naar boven |